RoadMaster


Verhoog de verkeersveiligheid en verlaag operationele kosten door altijd op de hoogte te zijn van verwachte gladheid in uw beheersgebied.

Roadmaster NL Laptop

In de gladheidsbestrijding kan het nemen van een besluit om al dan niet een preventieve actie uit te voeren uitdagend zijn. Wordt er te laat besloten tot een strooi-actie, dan kan dit grote gevolgen hebben door ongevallen, maar ook flink vertragingen of zelfs afgesloten wegen. Daarentegen kunnen overbodige strooi-acties zorgen voor onnodig hoge kosten en een hogere belasting van het milieu door zout.

Stuur DTN een email
Features EU Snow Plow

Kenmerken


DTN heeft tientallen jaren ervaring in diensten ter ondersteuning van de gladheidsbestrijding

De RoadMaster website en mobile app zorgen voor alle benodigde informatie zoals de opgetreden, actuele en verwachte wegdekcondities in uw beheersgebied. Het Dashboard toont in direct de huidige en verwachte omstandigheden voor de komende 8 dagen. Dit overzicht ondersteunt uw besluitvorming en planning op een zeer efficiënte wijze.

  • Dashboard voor gevaren – In één oogopslag wordt u geïnformeerd over de omstandigheden in de komende 36 uur 8 dagen voor winterse wegdekcondities zoals bevriezing van natte wegen, rijp, sneeuw en ijzel in uw beheersgebied. Daarnaast blijft u het hele jaar door op de hoogte van waarschuwingen voor windstoten, grote hoeveelheden neerslag en onweer.
  • Locatie details – Eenvoudig toegang tot uw regionale gladheidsverwachtingen in tekst, tabel en grafieken en (indien aanwezig) de metingen uit het Gladheidsmeldsysteem.
  • Neerslagsoortbeelden – Neem bij winterse neerslag beslissingen op basis van neerslagbeelden die met hoge nauwkeurigheid de actuele en verwachte gebieden tonen waar regen, sneeuw, ijzel of hagel valt of gaat vallen in de komende 3 uur.
  • Netwerkverwachtingen – Netwerkverwachtingen bieden beslisinformatie voor iedere strooi-route. Deze verwachtingen sluiten daarmee nog beter aan op de praktijk, het wordt mogelijk om een besluit te nemen per strooi-route. Om nauwkeurige besluiten per strooi-route mogelijk te maken combineert DTN hoge resolutie wegdekverwachtingen met unieke gegevens over de lokale omstandigheden door het analyseren van 360 graden opnamen van de omgeving van de weg.
  • Kaartweergave – Toont informatie zoals metingen uit het Gladheidsmeldsysteem, camerabeelden, neerslagbeelden, satellietbeelden en, weerkaarten. Maar ook de Netwerkverwachtingen voor uw strooi-routes met worden in de kaart weergeven, al dan niet in combinatie met eerdergenoemde informatie.
  • Advies vanuit de weerkamer – Onze in gladheid gespecialiseerde meteorologen informeren u tijdig over de verwachte wegdekomstandigheden. Ook kunt altijd zelf contact opnemen met de weerkamer voor specifieke vragen.
Benefits Snowy Traffic

Voordelen


Verhoog de verkeersveiligheid en lagere operationele kosten

RoadMaster helpt wegbeheerders om de verkeersveiligheid te verbeteren en tegelijkertijd operationele kosten tot een minimum te beperken. Uw besluiten worden met RoadMaster ondersteunt door DTN’s unieke locatie specifieke wegdekverwachtingen.

  • Verhoogde verkeersveiligheid – Met de wegdekverwachtingen in RoadMaster voor wegdektemperatuur, bevriezing van natte wegen, rijp, sneeuw en ijzel worden uw besluiten om al dan niet een strooi-actie te starten goed onderbouwd. Ook bepaalt u aan de hand van RoadMaster wanneer en waar de strooi-actie uitgevoerd dient te worden.
  • Lagere operationele kosten – Met meer dan 20 jaar ervaring helpen wij u ook graag om onnodige strooi-acties te voorkomen en de zoutbelasting van het milieu te beperken.
  • Afhandeling van schadeclaims – Wordt u onverhoopt toch nog aansprakelijk gesteld voor schade ten gevolge van mogelijke gladheid? Dan kunt u terugvallen op het archief van RoadMaster, waarin gedurende 22 jaar alle relevante informatie zoals wegdekverwachtingen, weersinformatie, eventueel de metingen uit het Gladheidsmeldsysteem, communicatie met de weerkamer en de door u invoerde besluiten in het Actielogboek beschikbaar blijven.
  • Delen van informatie en samenwerking met andere wegbeheerders – deel met één druk op een knop informatie over uw besluit tot het uitvoeren van een strooi-actie, zowel met direct belanghebbenden via email, als met het publiek via Twitter. Of krijg toegang dat alle RoadMaster informatie van wegbeheerders in uw directe omgeving. Informatie die u daarmee eenvoudig kan meenemen bij het nemen van uw besluit.

RoadMaster Mobile App

Dienstverlening voor ter ondersteuning van de gladheidsbestrijding, direct onder handbereik op uw mobiele telefoon.

Bekijk de video

DTN Video
Play video icon

Vraag om een demo

RoadMaster is gebaseerd op tientallen jaren ervaring in weersverwachtingen en gladheidsbestrijding ten tijde van winterse omstandigheden.